je to blog obyčejného človíčka

PROČ JSOU KATOLÍCI EXOTI, ANEB O VÍŘE DOSPÍVAJÍCÍCH



"Přeji Vám pěkný den, jméno a farnost,prosím... "
   Asi nejčastější věta na Petrově u stolečku číslo 1 mezi půl osmou a půl devátou hodinou raní. Samotná akce DSM přitom začínala právě v době, kdy kapacita naší skupinky byl již zcela zaplněna a my koukali na zklamané tváře přicházejících "exotů".
   Je to tak, člověk musí mnohdy o své přijetí bojovat a my jsme společnost žijící pro zábavu, právě proto možná i vybledla představa Boha v duši člověka a lidé nevěří institucím. Myslí si, že církev má zastaralé formy, tak vzniká "divoká náboženskost".
  A proč jsme exoti? P. Pavel Konzbul nám řekl, že exoti jsou vlastně taková menšina, která se nepoddává většině. Sám Ježíš řekl: "Budete ode všech nenáviděni pro mé jméno." A je to tak. Pro jeho jmáno je nyní pronásledováno přes 200 milionů křesťanů a 34 milionů lidí již bylo pro svoji víru i zabito.Neskutečná to čísla.
  To, že jsme exoti, to není urážka, ale pocta.

 

//www.youtube.com/watch?v=yRYpG0S-UK4

Zobrazeno 1562×

Komentáře

Targens

Stručně, krátce a velmi velmi velmi pravdivě.
Exotům zdar :) .
Díky!

paaja

Pěkně napsané :)

nu333

Článek ve výběru z blogů. Nadpis slibující vysvětlení, proč se říká, že katolíci jsou exoti, nadpis slibující vhled o víry dospívajících.

A já se ptám, proč se říká, že jsou katolíci exoti a ptám se, co článek říká o víře dospívajících. Ptám se, protože mi na to článek neodpovídá. Asi jsem se nechal nalákat na název článku, který je jak vystřižený z bulvárních novin.

Kristýna Hutařová (indiana)

je to článek k DSM 2013 skupinky číslo 1 :)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz